tiistai 24. marraskuuta 2015

Rautamies nostaa rautaa

HiQ Finland Oy:n urheiluhenkiset työntekijät järjestivät maanantaina sotilaspenkkikilpailun, johon pääsin tuppautumaan mukaan testaamaan omaa tasoani tässä jalossa lajissa. Sotilaspenkissä siis tehdään penkkipunnerrusta omalla painolla* pitäen jalkoja penkin päällä ilmassa. Tangon on alhaalla kosketettava rintaa ja ylhäällä noustava suorille käsille.
*) Sarjoja oli tarjolla classic (oma paino), fitness (2/3 omasta painosta) ja ladies (1/2 omasta painosta). 

Virallinen tulos.
Spoiler alert! Rautamies on nyt myös palkittu voimanostaja! Seuraavassa käyn lyhyesti läpi, miten tähän tilanteeseen on päädytty.

Harjoittelu

Kesän tauon jälkeen olen taas aloittanut kuntosaliharjoittelun käymällä Mäkelänrinteen uimahallin salilla kaksi kertaa viikossa. Toisella kerralla teen 5 x 5 sarjat isoilla painoilla hakien kehitystä maksimivoimaan. Toinen kerta taas on perusvoimaharjoitus, jossa teen pidempiä ja nopeampia, noin 10 toiston sarjoja hieman kevyemmillä painoilla.

Saliohjelmani perustuu oikeastaan neljän perusliikkeen, eli kyykyn, maastavedon, penkkipunnerruksen ja leuanvedon ympärille. Näiden ympärille lisään muita täsmäliikkeitä, kuten ylä- & alataljat, käsien ja jalkojen koukistajat ja ojentajat yms. Ja core-treeniä tietysti joka kerralla. Lämmittelyksi tulee tehtyä pyöräilyä sekä soutua, ja salin jälkeen loppuverra on yleensä noin 30 min uinti ja 30 min pyöräily kotiin.

Tämän kauden saliharjoittelu on ollut paljon entistä suunnitelmallisempaa ja tuloksia on alkanut mukavasti näkyä.

Valmistautuminen

Kisa järjestettiin maanantaina ja pääsin suorittamaan virallisen punnituksen vasta saman päivän aamuna. Punnituksen tulos pyöristettäisiin ylöspäin nostopainoksi 2,5 kg tarkkuudella. Käyn lähes aina uimahallilla puntarilla ja paino on kesän jälkeen vaihdellut 72-73 kg välillä. Nyt tahtotilana oli päästä punnituksessa alle 72,5 kg lukemaan, ettei nostopaino pyörähtäisi liian korkeaksi. Viikonloppuna valmistauduin tulevaan punnitukseen tuhoamalla ystäväpariskunnan kanssa kolme pulloa samppanjaa ja syömällä ison kasan blinejä, alku- ja jälkiruokien kera tietysti. Sunnuntaina kävin polkemassa cyclocross-kisan (tästä lisää myöhemmin!) ja illalla tilasimme vielä kotiin quattro formaggio - ja salamipizzat. Ei kuulosta kovin kevyeltä.

Maanantaina pakkasin aamupalan mukaan, jotta pääsisin vaa'alle tyhjin vatsoin. Tulos: 70,6 kg. Alhaisin paino miesmuistiin!

Johtopäätös: Samppanja, blinit ja pizza ovat mitä parhaita laihdutusruokia.


Suoritus

Kaverit yrittivät etukäteen uskotella, ettei tämä muka olisi mikään tärkeä kisa. Mutta olihan tämä silti minulle vuoden tärkein painonnostokilpailu! Ja kun lappu on rinnassa, niin armoa ei anneta.

Tällaisena kevyenä kynäniskana minulle napsahti painojärjestyksessä classic-sarjan ensimmäinen nostovuoro. Tangossa 72,5 kg ja tulos: 12 toistoa moitteettomasti. Hieman jännitti sen jälkeen muiden suorituksia seuratessa, mutta kun pahimpien kilpailijoiden toistot jäivät 11:een, pokkasin ylpeänä ykköspalkinnon.

Kangaskassi, jonka sisällä oli kauhee kasa palkintoja: protskuu protskuu protskuu

Classic-sarjan osallistujia oli muuten vain 6-7, mutta ei anneta sen latistaa tätä tarinaa.

Sen pituinen se. Menkää salille, se on kivaa ja siitä on hyötyä kestävyysurheilijallekin!


Terveisin,

nimim. Rantakuntoon 2016


Tsekkaa Rautamies-blogi myös Facebookissa. Tykkää niin olet ajan hermolla.

1 kommentti:

  1. Noista sun syömistä ruuista sen verran, et meikäläisen suolisto tyhjenee aika nopeesti noilla eväillä; tai ainakin tämän paikkakunnan pizzoilla.
    Mutta asiaan HIENOA JOUKO, sinusta on moneksi.

    VastaaPoista